dimecres, 4 de maig de 2016

CELLERS ABADAL, UNA EXPERIÈNCIA PELS SENTITS




Una visita al Celler Masies d'Avinyó es una experiència pels sentits ! Abadal és un dels cellers insignes del Bages. Tastar els seus vins és l’excusa perfecta per visitar la finca.
Durant la nostra visita vàrem descobrir  un paisatge de vinyes i barraques en un entorn dens de vinya i boscos on es troba situat amb una Masia (S.XII).
El recorregut de la visita va ser el següent amb una durada de 90 minuts aproximadament.

· L’antic celler soterrani de la Masia (s. XII): conservat en estat original, és una de les joies de la cultura i de la història vinícola d'aquesta zona, que els traslladarà en el temps donant-los a conèixer quin era el tipus de vida d'aquest territori.

· El museu de la indústria i del transport: col·lecció privada de la família, dedicada al transport amb carruatges, antics camions i eines que s'utilitzaven per a l'elaboració del vi.

· Celler d'elaboració de vins i sala de barriques.
Els vins que vàrem tenir la sort de degustar: Un vi blanc de picapoll la varietat autòctona i més representativa del Pla de Bages a més d’un negre jove i d’un reserva, tot a la moderna sala de tast climatitzada posa el punt final perfecte al recorregut.

Picapoll 2012 ( blanc )

CFT 2011 ( negre jove)

5 Merlot 2008 ( reserva )


ABADAL

Propietat de la família Roqueta des de fa generacions, és un dels cellers més importants de la DO Pla de Bages. El Celler va ser fundat l'any 1983 amb l'ànim de recuperar la tradició vinícola de qualitat de la comarca del Bages. La masia va estar envoltada de grans extensions de vinyes fins a finals del segle XIX, quan la fil·loxera va transformar aquell paisatge.
Avui dia, Masies d'Avinyó és l'empresa més gran i important de la DO Pla de Bages. La creació d'aquesta denominació va ser impulsada decisivament des d'aquest celler.
L'empresa controla un total de 127 hectàrees de vinya (70 de pròpies i 57 d'altres pagesos) plantades amb les varietats blanques chardonnay, sauvignon blanc i picapoll, i les negres cabernet sauvignon i franc, sumoll, ull de llebre, merlot, sirà i mandó. S’el.laboren deu vins sota la marca Abadal, alguns dels quals han estat reconeguts en diversos concursos internacionals.
Una visita indispensable, tant per la bellesa del celler i el seu entorn, per l’amabilitat de la seva gent com per la qualitat dels seus vins. 
"Un gran celler lligat a la identitat d’un territori"


                                                                      Masia Roqueta 
08279 Santa Maria d’Horta d’Avinyó 
 Barcelona (Espanya)
Tel. +34 93 874 35 11
fotos
 
https://www.flickr.com/photos/cellersdecatalunya/?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada